Erektionsproblem: 8 icke-uppenbara orsaker

En romantisk middag, en avslappnad stämning och kvinnan av dina drömmar - allt detta inte bara tips, men det säger direkt att kvällen skulle ta slut på ett visst sätt. Men ibland är detta inte hända. Och inte för att hon inte var inställd på att fortsätta. Och eftersom du inte ens kunde starta.

Erektil dysfunktion - ett fenomen vanligare än vi tror. Enligt statistiken har var tredje man som står inför en liknande episoder. I själva verket, allvarliga problem med erektion (inklusive oförmåga att uppnå orgasm eller bibehålla en erektion under hela samlaget) är inte så många män, och i den överväldigande majoriteten detta är på grund av ålder. Således, enligt studier, ca 4% av män över 50 års ålder år gamla och nästan 50% av män över 75 års ålder ansikte erektil dysfunktion.

Om detta fenomen är inte så ovanligt, det är säkert en anledning att konsultera en specialist. Läkarna säger att professionell hjälp behövs när erektionsproblem börja ge dig konkreta fysiska eller psykiska obehag. Men ibland episoder orsakas av saker som du kanske inte ens tänka på.

I detta material har vi samlat de uppenbara orsakerna till erektionsproblem som du behöver veta för att förstå exakt vad som händer med dig.

Ryktena är sanna - ett överskott av alkohol kan orsaka problem med erektion. Enligt vardagliga Hälsa, alkohol är en depressiv. Det är, det försvagar förmågan att tänka, tala och röra sig på ett effektivt sätt, och samtidigt som det minskar humör och minskar sexuell lust, som direkt påverkar erektil funktion. Studier visar att en lång historia av missbruk av alkohol kan leda till långsiktiga erektil dysfunktion (detta är vad som orsakar 70 procent av männen).

Kondomer

Studier har bekräftat att kondomer kan förhindra att vissa män från att hålla en erektion. I synnerhet, SexualHealth.com cites-data från en studie från 2006, som visade att under en tre-månaders period, cirka 37% av experiment deltagarna upplevt ett avsnitt av erektil dysfunktion i färd med att sätta på en kondom eller under sex med kondom. Men, oskyddat sex är inte det bästa sättet att lösa ett problem. Att använda rätt storlek på kondom eller att hitta rätt märke kommer att visa sig vara en mer korrekt beteende taktik.

Gum sjukdom

Vad som är gemensamt mellan tandköttet och penis? Vid första anblicken, ingenting. Men enligt en studie som publicerats i tidskriften Sexuell Medicin, kroniska parodontal inflammation kan leda till en ökad risk för erektil dysfunktion. Faktum är att gum sjukdom är en negativ indikator på den allmänna hälsan, och är direkt relaterad till risken för hjärtsjukdom, en annan riskfaktor för erektionsproblem.

Rökning har en negativ inverkan på nästan alla indikatorer på hälsa, inklusive sexuell hälsa. Eftersom en erektion orsakas av en ökning i blodflödet till det manliga medlem, en minskning av blodflödet kan leda till erektionsproblem, rapporter Healthline. En studie från 2005 visade att rökning är den främsta orsaken till erektionsproblem i unga män. Lyckligtvis, det är vändbar: under 2011, en studie av erektil dysfunktion hos rökare visade att ge upp en dålig vana ledde till en ökning i sexuell effektivitet i 75% av fallen.

Funktionen av penis är mer beroende av hjärnan, så alltför mycket stress kan störa människans förmåga att få och behålla en erektion. Enligt Healthline, även om en människa verkligen vill ha sex med, svår stress gör det omöjligt. Detta bör också hänföras, och alla typer av emotionella störningar. Brist på anknytning till en partner eller misstanke om otrohet kan göra en erektion svårare, rapporterar Huffington Post. Men frank samtal om relationer kan lösa ett problem.

Cykling

Artikel från 2005, publicerad i Journal of Sexual Medicine säger att ungefär 4% av de manliga cyklister som tillbringar minst 3 timmar i veckan i sadeln erfarenhet erektil dysfunktion från måttlig till svår. Medan endast 1% av löpare står inför samma problem. Varför det händer? När du sitter på cykeln sätet, du överföra kroppsvikt för att nerver och blodkärl som transporterar blod till penis. Så över tiden, blodkärl kan vara skadade, vilket kommer att leda till en minskning av blodflödet till penis och risken att drabbas av erektil dysfunktion.

Enligt Cleveland Clinic Foundation, 61% av män med svår depression har sexuella problem. Experter observera att depression har en biokemisk komponent, nämligen kemikalier som hjälper hjärncellerna att kommunicera, bland annat i syfte att stimulera blodflödet till penis. I sin oförmåga att engagera sig i och njuta av sex kan förvärra symtomen på depression, men den onda cirkeln slutar inte där. Faktum är att antidepressiva läkemedel (nämligen, selektiva serotoninåterupptagshämmare) som direkt påverkar sexlust, minskad sexuell lust och sexuell aktivitet.

Det är väl känt att psykologiska faktorer kan spela en viktig roll i sexlivet. Men nya data om ämnet: om din partner spenderar mycket tid med sina manliga vänner, detta kan leda till erektionsproblem. American Journal of Sociology cites-data från en studie där mer än 3 000 män mellan 57 och 85 år deltog. Studien fann att de män vars partner är för nära för att prata med manliga vänner, 92% har oftare svårigheter att få eller bibehålla en erektion. Forskarna tror att detta kan vara relaterade till den sociala uppfattningen om maskulinitet.

Erektion problemlösning

Problem med erektion kan uppstå av olika orsaker hos män i olika åldrar. Och om de i genomsnitt och i vuxen ålder, problem med erektion de flesta blir ofta problem med små blodkärl ungdomar den främsta orsaken till erektionsproblem är deras psykologiska egenskaper. Av de tjugo män vi tillfrågade, fyra medgav att de hade haft erektil dysfunktion i sin ungdom.

Strategier för att lösa erektionsproblem

Alla försökte lösa problemet med erektion på sitt eget sätt: någon onanerat ensam med sina fantasier, någon ändrat tjejer som handskar, inte alltid fattar beslut om sexuella relationer. Var och en av dem lyckades övervinna rädslan för sina egna sexuella insolvens och lösa erektionsproblem på grund av ökad självkänsla och stöd av en permanent partner.

Amerikanska tonåringar (14-19 år) lösa problem med erektion (svag erektion eller en plötslig nedgång i erektion precis innan samlaget) genom att kontakta specialiserade kliniker. Läkarna säger att över tiden, olösta psykiska sexuella problem förvärras, vilket leder till en försämring av den sexuella funktionen i det vuxna livet. Och, trots att behandling av psykiska erektil dysfunktion hos ungdomar verkar vara väldigt kontroversiellt för många experter säger att det tidigare behandling av erektil dysfunktion tas, desto effektivare blir det.

Varför erektion uppstår problem i unga helt friska män? Är det möjligt att förhindra att fel i den första sexuella erfarenhet? Bör jag oroa mig om den första sexuella erfarenhet var misslyckad? Vad är den mest effektiva metoden för att lösa erektionsproblem?

Hur man undviker problem i sängen för en oerfaren tonåring? Om lösningen av psykologiska sexuella problem, orsaker, konsekvenser, lösningar och förebyggande av psykiska problem med erektion berättade generaldirektören för den ukrainska sexologi kliniken, chief sexopathologist i Ukraina, Igor Ivanovitj Gorpinchenko.

- Igor Ivanovitj, vad är orsaken till erektionsproblem i unga män?

- Det finns många möjliga orsaker till erektionsproblem. Unga personer med ingen sexuell erfarenhet kan ha erektionsproblem av flera skäl.

Först av allt, problem med erektion ungdomar som uppstår av psykologiska skäl (misstänksamhet, impressionability, brist på självförtroende), säger Igor Ivanovitj.

Tvivel på sig själv och misstänksamhet orsaka ångest och känslor av någon anledning, vilket bidrar till att den spontana försvinner erektion. Konstigt nog, trots det faktum att i det moderna samhället mode, baserat på sexuell attraktionskraft, är odlad. Det finns en massa av informationskällor av sexuella kultur. Men trots att tillgången till information, många ungdomar in i vuxenlivet, vet inte grunden för den kultur av sexuellt beteende: uppvaktning, smekande förspel, stimulering av erogena zoner, ett ord av kunskap om hur man kan väcka en människa och hur man kan väcka en kvinna. I en sådan situation, en tillfällig nedgång i erektion kan orsaka ytterligare rädsla för sin egen sexuella insolvens och erektionsproblem hos ungdomar. En lika viktig orsak till erektionsproblem hos unga människor som inte har sexuell erfarenhet är tactlessness av sin partner: kritik av utseende och sexuella beteende hos en ung person av flickor.

- Psykologiska problem med erektion kan gå bort av sig själva?

- Ibland psykologiska problem med erektion är episodisk (situational) och passera av sig själva.

- Det som kan leda till ett fiasko av de första sexuella relationer?

- För det mesta är det fiasko av den första sexuella upplevelse för en lång tid det är kvar i det undermedvetna av en ung man. Om en psykologisk erektion problemet är inte löst i en tid, en neuros av förväntningar om misslyckande bildas, som kan förfölja en människa hela sitt liv.

De män som intervjuats av oss sa att erektion problem som orsakas dem nervositet, sexuella, psykologiska disharmoni i par och i de flesta fall ledde till ett avbrott i relationerna. Med bryta av relationer, sexuella problem inte försvinna någonstans, men var ständigt odlas i medvetandet.

- Kan det finnas psykologiska orsaker till erektionsproblem i vuxen ålder?

- Naturligtvis. Om en vuxen manlig erektion problemet är inte relaterade till den psykiska tillstånd: trauma, diabetes, hormonella, endokrin insufficiens, exponering för professionella faktorer: vibrationer, buller, skift-dag-natt-skift-arbete. Nattarbete också, slår ut dygnsrytmen. Alla dessa faktorer kan orsaka erektionsproblem. Psykologiska tillstånd är inte alltid orsaken till erektionsproblem, men negativa psykologiska stämningen alltid går med erektionsproblem. Vid samma tid, personer med misstänkt psykisk spår av erektionsproblem kan finnas kvar även efter behandling av de främsta orsakerna till erektil dysfunktion.

- Hur kan du självständigt lösa problem med erektion?

- Att lösa psykologiska problem med erektion är möjlig endast på villkor av normalisering av självkänsla, adekvat bedömning av sin sexuella kapacitet, förtroendefulla relationer med sin fru eller flickvän, hennes tolerans och stöd i att lösa problemet.

I sexuella relationer, mycket beror på hur en kvinna omhändertas. En kvinna är en subtil natur, och därför är det inte bara fysiologi sexualitet som betyder hur mycket psyko-emotionella humör. Om en kvinna älskar med just den här mannen, hon kommer alltid vara bra med honom. Och den andra kommer att ha betydande sexuella egenskaper, men det blir ingen kärlek, och det blir ingen sexuell harmoni.

"Psykologiska sexuella störningar," säger Igor Ivanovitj, "är först av allt en kränkning av anpassning i ett par, dvs av någon anledning, människor slutar att anpassa sig till varandra." Varje person är individuellt, alla har sitt eget temperament, sexuella erfarenheter, vanor, preferenser, olika sexuell kultur och sexuella beteende. Men kärleksfulla människor anpassar sig till varandra. Och de lever ett lyckligt liv, så snart den anpassning uppstår inte, de går till en sexterapeut. Allt är relativt. Det har inte ett direkt orsakssamband.

- Hur man ska lösa psykologiska problem med erektion sexologer?

- I det första steget för att lösa psykologiska problem med erektion, sexologer använda psykoterapeutiska effekter: en man som är övertygad om att han har ingen anledning till sexuell störning. I detta fall, make / maka ska grata med s positiva roll, för att återgälda i alla fall. Hon måste övertyga sin make som idag samlag var mycket bättre än igår, för att stimulera honom, inte för att uppmärksamma ojämnheter och fel i deras intima relationer. Effekten av den här metoden i händelse av en relativt ny förekomsten av psykiska problem med erektion, ger effekt på 90%. Detta är inte den huvudsakliga metoden eller någon form av chip som används för att lindra syndrom väntar ett misslyckande, säger Igor Ivanovitj.

Den effektiva lösningen på psykiska problem med erektion i alla åldrar beror på självförtroendet hos den man och den attityd mot honom av den kvinna han älskar. Endast en övergripande bedömning av erektionsproblem av en sexolog och en lämplig lösning gör att man kan uppnå en varaktig effekt i att lösa psykologiska sexuella problem.