Män's Hälsa

Låt mig presentera mig - Yuri Matveevich Molokov, PhD, urolog, högt kvalificerade androlog och sexopathologist, kirurg, hedrad läkare i Ryssland, doktor i praktiken med en lång praktisk erfarenhet, mästare i sitt hantverk, master av biodling företaget Tentorium.

Under åren av mitt arbete, som jag har samarbetat med mer än 120 populärvetenskapliga publikationer och utförda med vetenskapliga publikationer och andra vetenskapliga materialet framför läkare.

Sedan 1972 har jag arbetat i Tyumen Regionala Kliniska Sjukhus. Han lämnade för bara tre år, under vilka han arbetade som kirurg, urolog i militära och civila sjukhus i centralamerika. Hela mitt liv har jag kämpat med manlig infertilitet. Sedan slutet av 70-talet har jag arbetat i departementet manliga genitala skador, att utföra en sådan operation och mikrokirurgisk verksamhet som penis utvidgningen, konstgjorda sex medlemmar. I 2000, se till att tjänstemän från medicin är inte att försöka skapa förutsättningar för förebyggande behandling av sjukdomar i män, jag organiserade Medicinsk Konsultation Center "Manliga Samråd" (Tyumen, Ordzhonikidze str. 67).

Dagens föreläsning kommer att ägnas åt den situation som har utvecklats i landet i dag, för att lösa problem relaterade till mäns hälsa, bland annat genom produkter från biodling.

Flera år sedan jag såg boken "Apitherapy" av N. Kh. Matmatullina. Jag gillade verkligen boken, som är intresserade. De produkter som nämns i det ger styrka att återställa störningar i verksamheten av organismen. Men alla är väl inte när en grillad tupp biter, när en kirurg som krävs, men i det inledande skedet av sjukdomen, och ännu bättre för förebyggande av sjukdom. Som konsument är jag mycket nöjd med de produkter som i första biodling företaget "Tentorium", dessutom finns möjlighet att använda biprodukter i behandlingsregimer av sina patienter.

Jag börjar föreläsningen med uttalande av Sokrates:

"Att vara frisk är lönsamt.
Men hälsa är inte allt,
Men ingenting är utan att hälsa."

Per definition, who: "Hälsa är ett tillstånd av psykisk, fysisk och socialt välbefinnande." Ett utmärkande drag för den moderna sociala välbefinnande var inte bara en ökning i den förväntade livslängden. Livslängden är i dag är inte det enda kriteriet. Men när det gäller förväntad livslängd, Ryssland långt från före resten. Den genomsnittliga livslängden för män är 58 år.

På 1970-talet 1980 - talet, det tjugonde århundradet, ekonomer engagerade i förvaltning inom hälso-och sjukvården började uppmärksamma inte så mycket att den förväntade livslängden, men att dess kvalitet. För närvarande effektiviteten i vården i allmänhet och dess kostnadseffektivitet i synnerhet kan och bör utredas av den livskvalitet parameter. Hälsa är inte en lyx, hälsa är kvaliteten på våra liv. Och mänskliga livet bör betraktas som bestående av två komponenter - kvantitet i livet och livskvaliteten. Livskvalitet har två aspekter:

 • allmänna välbefinnande.
 • villkorlig hälsa.

En av de komponenter av livskvalitet är ett fullständigt sexliv.

Tyvärr livet av män och kvinnor är inte utan sjukdomar som försämrar både kvaliteten och varaktigheten av livet. Välbefinnande i den manliga-kvinnliga tandem är mest drabbade av urogenitala sjukdomar.

Behovet av att skydda hälsan hos kvinnor, som djurhållare i hemmet, ingen tvivel om. Och en kraftfull obstetrisk-gynekologiska tjänst har skapats och finns i landet. Bärare av den andra hälften av den genetiska koden för framtida avkomma aldrig haft något liknande detta. Att ha en behörig avancerad gynekologisk service, vi genomför observation och behandling av endast den vackra hälften av befolkningen.

Alla experter är engagerade i att män, och som populära visdom säger: "Sju barnflickor har ett barn utan ett öga." Och som en av mina patienter säger att: "Vi blir behandlade av alla som inte är för lat."

Ja, en man som är grunden för en modern familj, utrustad med styrka, uthållighet, mod, men det finns en annan sida av myntet - det är dessa sjukdomar, fysiska och psykiska sjukdomar som hemsöker män för sitt redan korta liv. Från början, från födseln, rulla genom livet, växer som en snöboll. Om vi betraktar endast de sjukdomar av urogenital sfär, då deras antal inte kommer att verka liten.

Låt oss följa hela livscykeln av en man - en pojke, en ung man, en man, en gammal man.

I de första tio åren av en mans liv, alla medfödda missbildningar av fysiska utveckling manifestera sig själva, de är observerade i 14% av pojkarna. Bland dem, de vanligaste medfödda defekten är avsaknad av en eller flera testiklar i pungen. Detta fel är inspelade i 4% av full sikt och 30% av för tidigt födda barn. Avvikelser i urinröret, i vilket den externa öppningen av urinröret är inte där den borde vara, kan det vara längs urinröret, i penisen eller pungen. Det händer också när förhuden förhindrar ollonet från att öppnas. En sådan defekt är ofta återfinns även bland vuxna män.

Från 40% till 60% av infertilitet i äktenskapet är förknippat med manlig faktor. Det finns sjukdomar som direkt eller indirekt påverkar fortplantningsorganen av make / maka. Orsakerna till dessa sjukdomar är ofta som i barndomen. En av de viktigaste uppgifterna för pediatrisk andrologi skapades under 2007 är att förebygga dessa sjukdomar. Diagnos - släpar tecken på sexuell utveckling i två år och mer är att betrakta som en fördröjning i sexuell utveckling och kräver uteslutning av funktionella insufficiens av könskörtlar, som uppstår i 2,5% av barn och ungdomar. Dessa barn kräver obligatorisk behandling för att undvika psykiska sjukdomar och negativa sociala konsekvenser i framtiden.

Det är nödvändigt att påminna föräldrar i vissa sällsynta sjukdomar hos barn. Dessa inkluderar testikelcancer vridning, inte ett par testiklar, skador på testiklarna, klämma av testikeln, testikel inflammation. Och var och en av dessa sjukdomar, om den inte lämnas i rätt tid, kommer att leda till död och en av de former, och detta leder till infertilitet, och som en följd av en kränkning av den hormonella nivån, en möjlig social disharmoni.

Historien om sjukdomar i den sexuella sfären i pojkar visar på behovet av en seriös inställning till dem, och behovet av förebyggande undersökningar för specialister som androlog och urolog.

Få människor vet att en urolog är en läkare som behandlar män, kvinnor och barn för sjukdomar i njurarna, urinledarna, urinblåsan. Han är specialist i urogenitala området, både män och kvinnor, och barn.

Androlog är bara en manlig läkare. Han behandlar sjukdomar i manliga könsorgan.

Den andra decennium i livet för män är en period av manlighet, en period av puberteten, bildandet av livet principer. Vid denna tid, sjukdomen yttrar sig som åderbråck - ett åderbråck som utvecklas i testiklarna. Sjukdomen är typiska för barn över 11 år gamla. Ofta faller vid en ålder av 14 - 15 år. Det sker i 19,2% av ungdomar. Varicocea är en av de viktigaste orsakerna till manlig infertilitet. Det finns rekommendationer att genomföra undersökningar i skolor, kliniker, för att registrera dig dessa fakta och skicka för behandling. Varicocea är en medfödd sjukdom, och det är på grund av det faktum att det venösa ventilerna i vener inte var tillräckligt utvecklade, som bildas vid prenatal utveckling under perioden.

Under det andra decenniet, en ung man kan vara i skuggan av missnöje med storleken på penis på grund av försenad sexuell utveckling, atony av urinröret, snabbare utlösning vid första samlag, och möjligheten för upphandlande sexuellt överförbara sjukdomar kan påverka mäns hälsa.

Och vi vet att män föds inte, de blir män. Helt öppet i dag på tv-show säng scener, sexuella episoder. Ofta har män med normala parametrar av könsorgan kom till mig i receptionen, och citerar som ett exempel på vad de såg i filmer, som de behöver för att öka storleken på sin kropp.

Sexologer runt om i världen har sedan länge kommit fram till att storleken på penis är inte avgörande för sexuella relationer. Mycket beror på temperament, fysiologiska styrkan hos män. Med en erektion, en kort penis ökar ofta mer än en lång en, som väsentligt lika dem. Det finns ingen anledning för "lång" och på anatomiska data. Döm själv. Djupet i slidan, som är 7 och 9 cm i ett lugnt läge, ökar med flera centimeter på tid av intensiv sexuell upphetsning. Men det manliga könsorganet ökar med en erektion i genomsnitt nästan fördubblats. De "små" tjockleken på penis är inte heller ett problem. När man är sexuellt upphetsad, slidan bildar en så kallad orgastic manschett som omsluter penis runt omkretsen, som också tillåter en kvinna att få orgasm. Och "... ska du självklart inte tänka på hur stor din sexuella organet är, utan hur man använder det på ett skickligt sätt, hur man ska kunna väcka en kvinna, hur man kan föra hennes lycka i sex-och familjeliv" (A. G. Krivtsov).

Andrological och gynekologisk hälsa är inte bara det mest viktiga komponenter i livskvalitet, men också nyckeln till bevarande och reproduktion av landets gen-poolen. Statistik som visar dessa siffror i vårt land är inte särskilt uppmuntrande. Antalet familjer med ett barn når 67% av det totala antalet familjer med barn. Antalet barnlösa äktenskap i Ryssland når 19%. Antalet skilsmässor i Ryssland närmar sig antalet äktenskap.

Ett exempel från praxis. En ung man på 21 år vände sig för att få hjälp. Den studerande är gift för cirka ett år, hustrun är även en student, som var ett år yngre. Som en bröllopsgåva, föräldrarna gav dem ett rum och kök, de ständigt hjälpa dem med pengar, så att de unga har inga materiella svårigheter.

Han klagar disharmoni i intima liv. Hustrun blev tveksamma till att betala för sexuell intimitet. Han försöker att tillfredsställa henne, men även med en lång period av motsättningar (mer än 5 minuter), fru inte upplever en orgasm. Jag har hört att det är iskalla kvinnor - som inte uppleva orgasm under samlag, misstänker att frun är också sådan. Dock medger han att orsaken till hennes kyla är hans beteende eller fysiska funktionshinder. Kort sagt, den eviga frågan: vem bär skulden?

Vid granskningen har det framkommit att killen har en medium sexuella konstitutionen, och enligt resultaten av laboratorieundersökningar, han är frisk. Men orsakerna till sexuella disharmoni i par, i allmänhet mellan en man och en kvinna, kan ofta inte identifieras enbart av medicinsk forskning. Denna patient har varit vänner med sin blivande fru under en lång tid, han har studerat vid samma fakultet, de gillar samma filmer, och "gnista" av attraktion i relationen har alltid varit närvarande. Vad hände?

Inte tillräckligt seriös inställning till äktenskapet. För en man, enligt min förståelse, detta är en vilja att ge upp, att undertrycka sin egen egoistiska böjelser i namn av intresse i familjen, i förmån för sin älskade. Låter något dyster. I själva verket är "glädjande" att hans hustru kommer att försköna hans liv också, ska skänka lycka, som en kvinna kan belöna en man. Men, man måste kunna snälla, vet psykologi och "natur" av en kvinna i allmänhet har av själ och kropp (erogena zoner) av sin partner. Det är där vår punktering visade upp i vår patient.

Före äktenskapet hade han en viss mängd samlag med olika kvinnor. Han ville inte ha djupa känslor för dem, han var rent konsument: han var "utmattad" och, ja, hans partner är känslor som inte intresserar honom. Förhastade "konsumism", önskan för det mesta snabbt detente tjänat honom en otjänst i relationer med sin fru. Som en regel, att han alltför snabbt "släpps ut" i sina armar, och när passionen var lite avtrubbade och samlag blev längre, att hon inte längre hade samma längtan efter honom.

För kvinnor, de psykologiska bakgrund av relationer är särskilt viktiga. Hon måste se i man av en omtänksam och pålitlig vän, en tapper herre, en ömsint älskare. Känner mig inte ledsen för hennes trevliga ord (det är en gammal sanning är sant: en kvinna älskar med öronen), inte att skylla på för kyla, njut av varje ögonblick av intim kommunikation, mer ofta påminna (inte bara ord, utan också handling) hur bra hon är och hur mycket du älskar henne. I allmänhet, en människa, om han skatter sitt liv partner, det skulle inte skada att ta till sig innebörden av Ilya Selvinsky är anmärkningsvärt fyrrading:

"Män! Ta klokt
Till detta lever denna dolk:
Era hustrur lurat på dig
Eftersom jag avgudade dem."

Eller, här är ett annat exempel. ... Vid mottagning - en stark, självsäker man, singel, 29 år gammal. Enligt honom, med de kvinnor han hade allt ok. Han hade så mycket han ville och när han gjorde allt han behövde göra var att vinka med sitt finger, Och plötsligt har "snubblat", inte känna samma styrka.

Vi försöker att lista ut det. Det visade sig att han nyligen hade varit ständigt arbetar med, för att uttrycka det milt, tillgänglig och ointresserad kvinnor. De var den aktiva parten i dessa sammanhang. De bönfallit honom på olika sätt, inbegripet muntlig. Behaga sin partner, han brydde sig inte. Men han började dejta en tjej från ett annat lager. Han var på väg att komma överens med henne "på ett normalt sätt", men i sängen han var ett fiasko.

Han är en förlust. Och varför bli förvånad? Ett typiskt exempel på sexuell funktion. Mannen är inte utan anledning kallas det starka könet. Han var född till att vara ledare, att egna initiativ i kärlek (med undantag bekräftar regeln), och han bör inte vara lat på mötesplatsen. Dra sig undan från den "manliga arbete" är fast reflexively. För en erektion att inträffa, konstant vaskulär utbildning behövs. Vi vet alla mönster: om kroppen inte fungerar, för att sedan dö ut. Lagen i fysiologi: att inte handla, sedan dör.

Vi fortsätter vidare. De närmaste årtiondena i livet för män är under hot av att tjäna prostatit (inflammatorisk process i prostata), som präglade livet för 40% av männen.

Och i en mer mogen fas i livet, det kryper upp eller träffar, som en blixt från blå tydlig impotens. I dagens terminologi, erektil dysfunktion upptäcktes i 45% av alla män yngre än 50 år. Detta är den mest känsliga frågan om män. Kom ihåg det gamla skämtet: "mannen berättade för sin fru att han är med sin härskarinna. Härskarinna, att han är med sin fru. Och han gick till biblioteket. "Det är en vanlig psykologisk stereotyp: "I en välmående man," han "måste stå."

Den överväldigande majoriteten av män inte anser erektil problem som en sjukdom. Män tror att de problem med potensen är från nerver eller stress eller dålig ekologi, inte på humör, är också en ganska populära svar. Som specialist, jag vet att detta är en återspegling av det allmänna tillståndet i det kardiovaskulära systemet, samt en reflektion av det allmänna hälsa.

Erektil dysfunktion verkar 3 till 5 år innan en mer allvarlig vaskulär katastrof, hjärtinfarkt eller stroke. Om det dök upp, det betyder att det finns ett fel i det vaskulära systemet. Erektil dysfunktion är diagnosen i hjärtpatienter 4 gånger oftare än friska barn. Erektil dysfunktion uppstår i 67% av patienter med typ 2-diabetes. Arteriell hypertension upptäcktes i var tredje patient med erektil dysfunktion, och kranskärlssjukdom i varje sekund.

Erektil dysfunktion är en kränkning av kärlväggen i den inre beklädnaden av fartyget. Hjärtsvikt, bronchopulmonary sjukdomar, störningar i lipidmetabolismen, magsäck och tolvfingertarm sjukdomar, åderförkalkning, rökning, fetma, alkoholism och leda till detta.

Om en man har ett midjemått på mer än 96 cm, då han har uppenbara problem med din hälsa, det är ett metabolt syndrom.

alert

Enligt statistik, 10 miljoner människor i Europa lider av erektil dysfunktion, 31 miljoner i Europa, 5 miljoner i en enda Tyskland, 8 miljoner i Ryssland. Vad visar den nivå av epidemin.

Moderna Ostap Benders, med hjälp av tjänster av alla-att konsumera reklam, tävlade att rusa för att behandla våra män, som erbjuder mirakulösa läkemedel som kan läka allt och alla. Anställda av apotek drogs upp till dem, att ta på sina olämpligt funktion. Tack vare dem, våra män tillbringar ibland hårt intjänade pengar på onödiga mediciner, fördröja behandling, och sedan ge sig upp på den köpta beredning, minns ungdomssynder, och gå till venereological klinik, till venereologist. Han försiktigt söker, söker, hittar med svårighet. Och låt oss behandla patienter med obehandlad könssjukdom. I slutet, som "inte ställer upp", så "inte värt det."

Fel åtgärd som väljs av män. Kistan öppnas lättare. Det är nödvändigt att engagera sig i förebyggande och upprätthålla en hälsosam livsstil, delta i fysisk träning, härdning, eliminera dåliga vanor, och om något onormalt inträffar, kontakta genast en mycket smal specialist som känner till dessa problem.

När organiska förändringar som visas i den manliga kroppen, ålderdomen börjar. "... den mest oväntade av alla saker att hända en människa," som Leon Trotskij sade. I 70% av män, ålder överskuggas av uppkomsten av godartade prostatisk hyperplosis, eller som det också kallas prostata adenom, och varje femtonde har maligna tumörer och cancer, i det organ som kallas för den andra hjärtat av en man, i prostatakörteln. Tre sjukdomar som kan utvecklas i detta organ:

 1. inflammatorisk process eller prostatit;
 2. prostata adenom (godartad hyperplosis);
 3. prostatacancer.

Enligt histologiska studier, 90% av männen efter 80 år har maligna tumörer. Men de flesta män lever inte för denna ålder, deras genomsnittliga livslängd är 58 år. Förekomsten av denna sjukdom kan upptäckas i ett tidigt skede med moderna diagnostiska metoder, såsom undersökning av prostata-specifikt antigen, datortomografi, ultraljud skanning med en rektal-sensor -, prostata biopsi, etc.

Glöm inte den gyllene regeln: "Det är lättare att förebygga en sjukdom än att bota den." Tyvärr, i praktiken ofta blir övertygad av lojalitet populära observation: "Judar behandlas i 8 år innan uppkomsten av sjukdom och Ryssar 2 dagar före döden".

För den normala bildningen av de manliga könsorganen, är det nödvändigt att träna sjukgymnastik för att stärka musklerna i bäckenbotten. Detta gymmet är mycket användbar för både män och kvinnor. Kvinnor för att stärka sphincter av urinblåsan, män att förbättra arbetet i prostatakörteln. Det kan utföras i en sittande position när en person sitter på en buss, på jobbet, var som helst. Vi kör grenen, anus, nedre delen av buken, och håll den i detta läge i flera minuter, så låt gå. Igen vi börjar med att göra. Så kan du göra övningar 30 gånger eller mer under dagen. Detta gör du för att träna musklerna i bäckenbotten, som är involverade i att skapa en erektion hos män, bidra till lagring av urin hos kvinnor. Eftersom kvinnor ålder, elasticiteten i vävnaderna i bäckenbotten och sfinktern i urinblåsan blir värre, det är ett framfall av de vaginala väggarna och detta kan leda till urininkontinens.

Också, man bör inte försumma sådana enkla saker som korrektheten i sexuella relationer, snabb tillgång till en smal specialist androlog, respekt för intim hygien 2 gånger per dag.

Här kommer jag att stoppa en lite mer i detalj. Cirka 10 personer av män som en dag kommer till mig för en konsultation. Tja, om bara 3 av 10 som kom, kommer att vara klart smutsig manliga ginetalia. Vi tvättar varje dag, borsta våra tänder, men av någon anledning glömmer vi om könsorganen.

Låt oss tala om det mest elementära. Det är önskvärt, men inte alltid, tyvärr, att ta en dusch varje dag. Men glöm inte att tvätta dina organ med vatten minst en gång per dag. Speciellt huvudet, ihåliga mellan det och förhuden. Faktum är att på denna plats ackumuleras så kallad smegma - "smörjmedel" som utsöndras av talgkörtlar. Smegma bildas i en man om han inte tvätta hans penis en dag eller två eller tre, och hon har cancerframkallande egenskaper. Om det inte tvättas bort, kan det orsaka inflammation på dessa delar av penis, och kan också orsaka sjukdomar i kvinnliga könsorgan och orsaka livmoderhalscancer. I vårt land, livmoderhalscancer hos kvinnor är en vanlig diagnos, vilket är en indikation på brist på grundläggande hygien. Män säger ofta: "Varför, när jag var ung, jag gjorde inte den här. Efter allt, det gjorde jag inte tvätta min penis då? "" Ja, då har du ofta haft samlag, under vilken du rengjort dina organ. Och nu behöver du inte göra det alls."

Effekterna av kön på den manliga och kvinnliga kroppen är nästan identiska. Blodtillförseln förbättras märkbart, hormoner av lycka av endorfiner frigörs och de fungerar utan att misslyckas. Hur mycket energi gör en man spenderar på ett samlag? Detta är ungefär lika mycket som han lägger ned på att gå igenom två trappor. Sex är en av de bästa profylaktiskt medel för hjärt-och kärlsjukdomar. Men vi får inte glömma att samlag är tillsammans med en kraftig aktivering i hjärt-kärlsystemet, nervsystemet, utsläpp av krafter, som är påtaglig i unga år. En försvagad kropp inte klarar en sådan belastning. Om en person har högt blodtryck, så ska han närma sig med sex mycket noga, men det är bättre att försöka att bli av med sjukdomen första, att följa en hälsosam livsstil, att äta rätt.

Sex hjälper till att minska nivåerna av kolesterol i blodet, ökar glukos nivåer, och aktiverar hudens andning. Under sex, blod är mättat med syre, såväl som under träning. Sex är en av de faktorer som påverkar den fysiska och känslomässiga tillstånd av en person, som kroppens förmåga att motstå mekanismer av åldrande beror direkt. Det är visat att män som lever i en familj och regelbundet tills ålderdomen har sex liv, live från 3 till 5 år längre än ungkarlar eller änklingar.

I dag är det ingen tvekan om att hälsa en modern person beror på den nivå av utveckling av medicin och farmakologi med mer än 10%, de resterande 90% - falla på genetiska egenskaper hos organismen, livsstil, kost, socio-ekonomiska förhållanden i livet, miljömässiga situationen.

Bland alla dessa faktorer, som ärftlighet är relativt ohanterliga. Men även i händelse av en genetisk predisposition för vissa sjukdomar, det är inte alls nödvändigt att sjukdomen utvecklas, för att detta ytterligare effekter på den yttre miljön är fortfarande behövs, kan vi anta betonar, dåliga vanor, undernäring, förorenad luft, vatten, ökad radioaktiv bakgrund. Och eftersom människor inte lever i en glasburk och i växthus villkor, ingen av oss är immun från de negativa effekter som kan förverkliga den existerande sjukdom som orsakar ärftliga förutsättningar.

Men det finns krafter i kroppen för att motverka alla typer av skadliga faktorer. För närvarande är dessa krafter kan upprätthålla ett tillstånd av relativ hälsa, trots ständiga, starka förtryck. Vi talar om fyra system av den mänskliga kroppen, immunförsvaret, nervsystemet, endokrina, lymfsystemet. De första tre system ger för anpassning processer i organismen, dvs kroppen anpassningar för att ogynnsamma miljöförhållanden.

Det lymfatiska systemet är en dränering-detoxion systemet, det ger neutralisering och uttag av celler, olika giftiga ämnen som bildas i kroppen under dess viktiga verksamhet. Men den adaptiva reserver av adaptiv lymfatiska systemet är inte obegränsade. Förr eller senare, utmattning uppstår och då sjukdomen utvecklas. Det som händer vid olika åldrar, i olika hastigheter och med olika sannolikheten för att få tillbaka hälsan.

Faktum är att den kapacitet backup av dessa system för alla människor varierar från mycket hög till mycket låg. Någon immunitet är ganska uttalad. Någon som hela sitt liv led av en hälsosam livsstil, härdat, fed på miljövänliga produkter och att han, trots att den genomsnittliga nivån av ärftliga indikatorer, kan vara immun tillräckligt hög. Och någon har genetiskt svag immunitet, eller att han har fått det i sitt liv verksamhet. Genetiska egenskaper har en viss räckvidd och dess verkliga manifestationer i varje enskild person beror på yttre påverkan, som om överlagrade på ärftliga mekanismer. Genom yttre påverkan, är det möjligt inte bara att försvagas, men också att satsa skyddande reserver.

Men om du hittar ett sätt och medel för att aktivera och synkronisera arbetet i adaptiva system i kroppen, kan du avsevärt öka de skyddande reserver. Återställ och starta den inre skyddande mekanism är den uppgift nummer 1, utan att lösa där, alla argument om hälsa är värdelösa.

Och här kommer du att hitta många olika erbjudanden på "hälsa marknaden" som lovar att återställa ditt försvar, så snart som möjligt. De är fulla av tidningar, på radio, på tv. Ibland även radion inte kan slås på, det är bara om apotek, om droger. Är det möjligt att en klunk av någon form av vätska eller ett mirakel enhet i 2 - 3 veckor återställt den mest komplicerade mekanism för att du körde in i en återvändsgränd i 20 - 30 år? Tja, om du kan rätta till situationen i ett år eller två. Men människor söker ett mirakel. De får det för 1 till 2 månader i form av doping, och sedan återgår allt till det normala.

Forskare som ett resultat av ett flertal observationer, generaliseringar, analys visade att den huvudsakliga kärnan i hälso-problem är fortfarande på nivån av näring. Det är härifrån som en mycket varierande funktionsstörningar i kroppen börjar. Som ett resultat av många experiment, och det har fastställts att maten i hög grad påverkar hur organismen som helhet. Brist på mat kvantitativa och kvalitativa - detta är en push för att starta många patologiska processer.

Sedan urminnes tider har människor använt ett afrodisiakum för att förbättra olika former av kroppen. Afrodisiakum är av vegetabiliskt och animaliskt ursprung. De flesta afrodisiaka har ett högt näringsvärde, en rik uppsättning av vitaminer och spårämnen, vilket bidrar till korrekt metabolism, snabb återhämtning av styrka och sexuell förmåga.

Växtbaserade afrodisiaka har olika kryddor: ginseng, citrongräs, kryddor, svamp, nötter, grönsaker, frukt och vilda trädgård och växter. Afrodisiaka inkluderar kött och mejeriprodukter, fisk och skaldjur. Till exempel, räkor, ostron, krabbor.

Afrodisiaka öka utlösning, varaktigheten av samlag. Biologiskt aktiva ämnen (BAS) som ingår i pumpafrön öka styrka, används för att förhindra prostatit, dvs verka för ett ökat antal celler i vävnad i prostata, eliminera urinering sjukdom i prostata adenom. Pumpa frö innehåller mycket zink och järn, kisel. Zink är den viktigaste faktor som stimulerar bildandet av hormonet testosteron. Detta hormon bestämmer sexuell lust hos kvinnor.

Av bee produkter, pollen är intressant (som finns i "Tentorium-plus" - piller), det kallas super livsmedel, det innehåller nästan alla näringsämnen, rik på aminosyror, vitaminer och mineralsalter. Bee pollen, pollen används av idrottsmän runt om i världen för att stärka deras styrka, och när det gäller att väcka sexuell lust, bipollen är ett effektivt afrodisiakum.

Varje typ av organismer, inklusive människan, motsvarar en viss produkt som det är genetiskt ögonen öppna. För en förnuftig person, denna art produkten är bee produkter. Detta är en grundläggande enhet som du vill börja att återställa din egen hälsa. Bee produkter kommer att ge buren allt de behöver och gör det möjligt att återställa dess funktioner, organ kommer att börja fungera normalt och ännu mer, kommer det att vara möjligt att ansluta en hälsosam livsstil system rimligen, effekten av dem kommer att öka många gånger.

Om alla hälso-produkter presenteras som steg, så kommer det att se ut så här: nedan är farmaceutiska produkter, kosttillskott över dem (kosttillskott), och bee produkter på den översta steget. Produkter i den övre nivån - bee produkter, är föremål för vad som är bortom makt lägre nivå produkter. Droger är delegerade i den del av behandlingen, kosttillskott i avsnitt stärka organ och system, bi-produkterna i avsnittet återställa och bevara hälsa. Vill du bli av med smärtan, för att återställa arbetsförmågan - gå till sjukhuset. Du vill stärka vissa organ eller system, förbättra din ton - ta vitaminer och kosttillskott. Om du vill att helt återställa förlorad hälsa, glöm sjukdomar - registrera ett pcheloprodukt hemma.

Låt oss återvända till de ovan nämnda problemen med mäns hälsa och betraktar dem från en profylaktisk position.

För förebyggande av sjukdomar hos pojkar under de första månaderna i livet, åtminstone deras föräldrar måste vara frisk. De ska leda en hälsosam livsstil, äta bra, undvika stress och infektioner under graviditeten, och leva ett normalt ekologiska miljön. Varje enskild person kan inte hantera de sociala och miljömässiga problem, men en viss person kan äta rätt.

Från en vetenskaplig synvinkel, rätt kost är en kost som är balanserad i viktiga näringsämnen, såsom proteiner, fetter, kolhydrater. Idag, om vi tar hänsyn bästa dagliga ranson mat, inneslutningar av vitaminer och mineraler kommer inte att vara tillräckligt för en full påfyllning av krafter.

Ordförande för den Internationella Federationen för Biodling Samhällen sade: "för människor att vara friska och glada, du måste äta bee produkter varje dag i speciellt utvalda kombinationer. Förbättra inte skapats av naturen, men endast välja de nödvändiga kompositioner. Av sig själva, bee produkter: honung, propolis, bi-pollen, osv. säkert har ett brett helande effekt på den mänskliga kroppen. Detta är deras stora fördel, eftersom de fungerar på alla organ och system i kroppen, samtidigt som dessa produkter inte har en lokal åtgärder riktade mot alla organ. Detta beror på att de näringsämnen som finns i bee produkter som inte har någon form av fordon, som en bärare, som skulle leverera dem till målorgan för sitt avsedda ändamål. I detta avseende, Perm biodling företaget har utvecklat en unik teknik för att kombinera bee produkter med phytoextracts, dvs, med växtextrakt som fungerar som phytocarriers att leverera verksamma ämnen och andra produkter från biodling: honung, pollen, propolis målorgan, medan växterna själva."

I vetenskap, det är ett sådant koncept är en samverkan regimen, detta är när ett plus ett är mer än två. I vårt fall, synergism är kroppens svar till riktade insatser av två eller fler läkemedel. Där effekten överstiger effekten av varje läkemedel för sig. Det är genom att kombinera två komponenter, den tredje är erhållits, men det är inte en kombination av de två första, detta är en ny formation som har egenskaper av dess ingående komponenter, plus en ny fastighet som inte återfinns i båda delarna. Så alla komponenter av biodling har en synergistisk effekt.

Antika honung är inte bara en blandning av sju komponenter: honung, propolis, pollen, perga, royal jelly, bi gift, vax, men en helt ny produkt. Moderna honung har också ett namn, men det är en helt annan produkt. Honung med sju bee produkter som erhålls när en person gick till kupan, tog tag i allt och fick allt som var där. Vi köper i mataffärer endast en av sju bee produkter, men med samma namn - honung. Det är därför vi äter, dricker honung, och det är lite använda. Och uppslagsverk visar att honung behandlar tusen sjukdomar, ger glädje i livet, höjer den med sinnet. Det var, naturligtvis, om honung komposit, den legendariska honung av våra förfäder.

De produkter som i första biodling företaget "Tentorium" innehåller hela utbudet av bee produkter, och även i kombination med örter utvalda enligt mormorsrecept; produktion använder modern teknik. Den Tentorium-produkter använder pollen - en super-vitamin komplex, och propolis - en naturlig brett spektrum antibiotikum, och perga innehavare av alla essentiella aminosyror, och royal jelly är försörjare av hjärnan och DNA corrector; bee venom - installer, minska ledning av nervimpulser, och vax sorbent renare. Alla av dem är från samma familj, allt i ett är synergister. För en specialist, detta är naturligtvis ett fynd och viktigast av allt fungerar utan att skada kroppen. Det är bra för spädbarn och äldre, och i akuta sjukdomstillstånd och kroniska sjukdomar för återhämtning.

Bee produkter behövs och är viktigt för barn och ungdomar under puberteten och bildandet av könskörtlar för att undvika försenad sexuell utveckling. För detta ändamål kan du använda sådana produkter av företaget "Tentorium" som:

 • Dragee "Tentorium Plus" (den dominerande sammansättning - pollen oblozhka),
 • Dragee "Khlebin" (dominerande sammansättning - perga),
 • Api-Elite Dragee (12 örter i sammansättning),
 • Dragee "Mjölk av drone" dragee (som består av en drone-kull) eller honung kompositioner med royal jelly, till exempel "Api-Fito-Tonus" (sammansättning, honung, royal jelly, propolis, pollen). Dragee "Mjölk drone" dragee (den dominerande sammansättning adsorberas drone-kull) och honung kompositioner med royal jelly, kan inte användas på samma gång, eftersom de kommer att hämma verkan av varandra och kommer att göra ännu större obalans i produktionen av hormoner. Mellan deras reception bör vara en paus på 3 månader.

Jag skulle vilja uppehålla mig vid användning av biprodukter för de vanligaste sjukdomarna hos män: prostatit, minskad sexuell lust, erektil dysfunktion, prostata adenom. Bee produkter som används för förebyggande och behandling av sjukdomar.

Vid kronisk prostatit från bee produkter som tillverkas av företaget "Tentorium", är det rekommenderat att använda:

 1. "Produkt nummer 1" (eller "Pagus" alkoholhaltiga extrakt av propolis), "HPV" (propolis extrakt vatten),
 2. Tentorium Plus dragee (dominerande sammansättning - pollen oblozhka),
 3. Api-Heath Balsam (som består av gran extrakt och chitosan),
 4. Honung kompositioner som bidrar till att öka kroppens försvar, till exempel: "Api-Tok" (sammansättning, honung, royal jelly, propolis, har en antiviral, antiinflammatorisk, antimikrobiell verkan.
 5. Jag rekommenderar också att med hjälp av Vitus Faktor grädde i kombination med Apibalzam 1 (propolis i vegetabilisk olja). Vi blandar dessa produkter i ett förhållande av tre (3: 1) och en fem millimeter spruta utan ett tips är att införas i ändtarmen, det ingrepp som utförs vid sänggåendet. Eller, denna blandning kan tillämpas Svammel vax ljus, som skiljer ett litet fragment från det, och placeras i ändtarmen. Före detta, rehabilitering eller små lavemang är obligatorisk, eftersom när det venösa bihålorna är täppta i tarmen, läkemedlet inte uppfattas.

För symtom av prostata adenom, använd:

 • Dragee "Tentorium Plus" (den dominerande sammansättning - pollen oblozhka),
 • Dragee "Extra-Befungin" (som består av chagas björk svamp och johannesört),
 • Honung sammansättning.

I behandling av manlig infertilitet används:

 • Dragee "Khlebina" (dominerande sammansättning - perga),
 • Dragee "Mjölk av drone" dragee (i sammansättning - drone-kull) eller honung kompositioner med royal jelly, till exempel "Api-Tonus" (sammansättning, honung, bidrottninggelé).

Av särskild betydelse för förebyggande av erektil dysfunktion, är:

 1. Dragee "Tentorium Plus" (den dominerande sammansättning - pollen oblozhka),
 2. Dragee "Khlebin" (dominerande sammansättning - perga),
 3. Dragee "Formel-Ra" (bestående av bee sting extrakt),
 4. Tentorium grädde.

Med hjälp av bee produkter i min läkare, och samtidigt bekämpa ovanstående sjukdomar, jag observerade det bästa resultatet av behandlingen.

Bee produkter är den perfekta human nutrition. Hon bör vara närvarande på bordet varje dag. Det bör bli lika vanligt en nödvändighet som att borsta tänderna, liksom de regler för god ton.

Fråga: Finns det några rekommendationer om varaktigheten av sexuell aktivitet?

Svar: Den sexuella konstitutionen är uppdelad i en svag, medium och stark. Ett exempel ges i vår litteratur. En spansk skulptören kan inte skulptera tills han var klar med 7 sexuella handlingar. Han hade uppenbarligen en stark sexuell konstitutionen. I det sexuella livet av normen existerar inte. Någon som kan ta och avsluta denna verksamhet i 50 - 60 år. Varför? Jag ska ge två exempel.

I receptionen, patienten är 54 år gammal. Kom från Yamalo-Nenets Autonoma Distrikt. Det är en by där han bor. Varför var han det? Vid 20 års ålder, under den första samlag, men att han inte lyckas med en tillräcklig erektion inte inträffar. Han var så besviken på sig själv, på sin egen förmåga, att han övergav sin ursprungliga platser, och han bodde i Borovoye nära Tyumen och gick till tundra. Han arbetade där, hyvlat något, sågade och fiskade. Och slutligen, vid en ålder av 54 han träffat någon kvinna och bestämde sig för att, så att säga, om han kunde eller inte. Han har inte gjort detta för 34 år. Jag tog det som det och bestämde mitt öde.

Ett annat exempel. Ofta, män komma i 50 år, i mer än 60 år, och börja att säga att det här går inte bra. Efter att ha bott i familjen för ca 30-40 år, dessa män aldrig uppmärksammat att deras fru. De utförde sina samlag (samlag) när de ville, och när de inte gjorde det. Många gör det i morgon. Varför? Eftersom det finns fysiologiska processer, till exempel, i matsmältningssystemet. Vi åt något, vi vet inte hur matsmältningen går, vi behöver inte iaktta vad som händer där, där, vad enzymer har gått, processen är autonoma. Också på egen hand det manliga reproduktiva systemet fungerar. Från 4 till 5 gånger per natt i en frisk man, penis ökar och är i ett spänt tillstånd. "Soldaten sover, och tjänsten går." Och i morgon man vaknar upp, säger: "Åh! Värt det! "Han tänker:" jag vill. "Ingenting av det slag som går processen utan din önskan. Nej, han skjuter granne på sängen och börjar begå coitus. Vad gjorde hon få ut av detta? Vilken typ av glädje? Ja, hon har inte fått något. I Amerika, hon skulle ha stämt honom, och han skulle ha varit i fängelse i 25 år.

Resultatet är en sådan situation, är han fortfarande kan, och hon säger: "Ja, gå du!" Och om han inte börjar gå någonstans "till grannen", då hans sexliv kommer att hamna där.

Fråga: Utvidgning av njurbäckenet, är det möjligt att minska bee produkter?

Svar: Den utvidgning av njurbäckenet är en anatomisk avvikelse i samband med en förändring i strukturen. Det innebär att det finns några avvikelser i anatomi eller fysiologi. Antag att det finns en förträngning av uretär eller framfall av båda njurarna, eller bara på ena sidan - inte ett par. Så du fick upp, njurar och vänt, nu urinen är svårt att stiga, vilket leder till bildning av stagnation. Bee produkter kan inte lösa detta problem. Du kan använda HPV (propolis vatten extrakt), Api-Hit (gran extrakt och chitosan), Polyanka honung sammansättning (honung, pollen, pollen) bara för att förbättra den allmänna villkor, minska symtomen, och ta bort främmande organismer.

Fråga: En ung 40-årig man har fått diagnosen infertilitet. Misstänker prostata adenom. Vad bee produkter här bör användas?

Svar: Innan hävda förekomst av adenom vid 40 år gammal, du behöver att veta resultatet av sperma analys, måste du se om han har några avvikelser på den del av testikeln. Det är, bör det vara en behörig specialist för att se om han har några saker som kan kräva kirurgisk intervention. Eller kanske han har en sådan defekt när det inte finns några spermier alls. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att 50% av infertilitet behandling är relaterade till kvinnor, är det nödvändigt att båda av dem, en från en androlog, den andra från en gynekolog, ska höra om det är någon mer betydande orsaker som kräver speciell behandling.

Förmodligen har många av er har sett, här kommer det en kvinna, hon har dilaterade vener på hennes underben - detta är en expansion av den subkutana vener i nedre extremiteten. Samma sak händer i en människa på testikeln under pungen. Graden av utveckling är måttlig och svår. Men någon kan ha en mycket liten varicocea, och denna faktor fungerar så att spermier är dåligt. Och någon tvärtom en betydande varicocea, men med sperma allt är i sin ordning.

Vad är en pung är en hud-muskel-påse-liknande formation, fodrad med bukhinnan, när den krymper kallt, höjer testiklar, värmer, närmare kroppen. När det är varmt, allt: pungen har upplösts, testiklar har fallit ner, cool.

En stor mängd blod ansamlas i dilaterade vener. En stor mängd blod är en feber runt testikeln. När blodflödet ökar, när den är dilaterade vener, det är en massa blod runt testikeln och detta är en ständigt ökad temperatur. Vad är det som skapar syrebrist, minskad syrehalt, metabola störningar och testikeln gradvis minskar i storlek.

Den mindre volymen av testikeln, desto mindre manliga könshormonet testosteron produceras. Som ett resultat, testiklarna storleken av en mutter i ett par år blir storleken på en liten vindruva. Efter 30 - 40 år i en man sådan lust för sex är kraftigt reducerad. En låg nivå av det manliga könshormonet testosteron är dålig prestanda, dålig fysisk uthållighet, trötthet, trötthet, brist på lust för sex liv. Här är det bara operation kommer att hjälpa och ju förr desto bättre.

Till exempel, avskaffande av åderbråck i en 35-årig man med en operation och efterföljande användning av biprodukter ledde till uppkomsten av en önskad graviditet med sin fru. Det är, som du behöver för att hitta orsaken, och sedan agera. För att förbättra den allmänna villkor, jag rekommenderade dragee "Mjölk Drone", den dragee "Tentorium-Plus", honung kompositioner "Api-Tok", "Api-Tonus", "Polyanka" (den huvudsakliga sammansättning är honung, pollen, pollen). De förbättrade spermieproduktion och funktion av könskörtlarna på testikeln. Och det är inte en enda, liknande exempel i min praktik.